Modevisningar världen över

Modevisning för alla i London

London fashion week är en av de fyra största modeveckorna som arrangeras i världen. Modeveckan sker två gånger om året och inriktar sig till inköpare och företag. Över 250 designers visar upp sina kollektioner under modeveckan i London och de reser in från alla delar av världen.

Historien bakom modeveckan i London

Den första modeveckan i London hölls 1983 och syftade till att designers skulle kunna presentera sina kollektioner för investerare och media för att nå ut till så många människor som möjligt.

Sedan dess har det fortsatt på samma sätt fram till 2018 då den första stora förändringen kom. Tidigare modeveckor hade inneburit stora och många protester bland allmänheten, då flertalet av kollektionerna och plaggen bestått av äkta päls. Protesterna ledde till att man därför valde att införa nya regler och rutiner kring kollektionerna. De nya reglerna innabar därefter att man inte lägnre fick presentera plagg som hade äkta päls. Således arrangerades den första modeveckan utan äkta pälsar under år 2019. Detta har även inneburit att London fashion show är den första stora modeveckan som förbjudit äkta päls på sina visningar.

Första stora modeveckan som visades via internet

Under 2010 bestämde man att modeveckan i London skulle gå att se via internet för att designers skulle kunna nå ut till allmänheten på ett annat sätt än via modemagasin. Detta ledde till att arrangörerna valde att hålla modeveckan på ett ställe som innebar att de kunde sända live under hela visningen. Detta gav allmänheten möjligheten att följa modevisningen och inte behöva vänta och läsa om den i efterhand.

När London valde att streama sin modevecka live ut till allmänheten blev dessa de första av de fyra största modeveckorna i världen att göra detta. De andra har sedan tagit efter och de flesta modeveckorna i världen går nu att följa live antingen via internet eller på tv.

Modevisningar för allmänheten

Tidigare har inte visningarna under modeveckorna varit öppna för allmänheten, utan om man har velat se en modevisning har man fått göra detta via TV eller via internet. De ansvariga för modeveckorna i London har dock bestämt sig att allmänheten även ska få möjligheten att gå på dessa events. Därför har man nu tillåtit allmänheten att köpa biljetter att se London Fashion Week live för första gången.

Kommentarer inaktiverade för Modevisning för alla i London
ashe