Mode genom tiderna

Modemässig munstyling

Trodde du att mode bara innebar det du bär på kroppen? Fel! Mode är så mycket mer än bara kläder. Det handlar också om smycken, accessoarer och inte minst hur du ser ut i munnen. De flesta gör idag en tandblekning hemma för att hålla den vita nyansen i gott skick. Men du kan också fästa tandsmycken på tänderna för en cool look. Här talar vi om olika trender i munnen, hur konstigt det än kan låta. Som ett komplement till din övriga styling och modemedvetenhet.

Tandsmycken

Idag kan du hitta alltifrån guldtänder och stora diamanter att fästa på tänderna – till mindre stenar och hjärtan som knappt syns. Tandsmycken har varit en het trend som kan användas av vem som helst. Många rappare och artister har synts med tandsmycken, då ofta rejäla doningar som nästan ser skrämmande ut. Dock väldigt värdefulla och kanske på mer än en tand. De flesta tyckte dock om att fästa tandsmycken som var mer diskreta och kanske på en tand längre in i käken och inte på framtänderna.

Tandblekning – ett enkelt sätt att se trendig ut

Tandblekning är inte bara ett sätt att se fräsch ut, det är också ett sätt att vara moderiktig. Det går inte att undgå att vitare tänder matchar din hy bättre och även din makeup. Att göra en tandblekning hemma är enkelt och kostar inte speciellt mycket. Det som kostar är ofta skenan om du gör den hos en tandläkare, men själva blekningsmedlet har ofta ett lägre pris. En tandblekning hemma görs genom att du lägger in blekningsgel i skenan och sitter med den ett antal timmar. Sen tar du ut den och upprepar proceduren vid behov.

Tandreglering för ett jämnt leende

Som tonåring kommer du kanske ihåg den där hiskeliga tandställningen som såg ut som silverfärgad tågräls i munnen. Varje gång du åt fastnade mat och du skämdes att le under dagen. Men idag ser tandställningarna helt annorlunda ut. Du kan förvisso fortfarande använda den traditionella tandställningen men för att känna dig lite finare i munnen medan ditt leende regleras, så kan du välja något av de andra alternativen. Osynlig tandställning är en av de mest populära och syns inte för andra. Det är bara du som vet att du bär den.

Att bära tandställning är inte speciellt trendigt i Europa eller USA men det finns faktiskt länder där tandställning är moderiktigt och värt att visa upp. I vissa asiatiska länder tycker unga människor att det är snyggt att bära tandställning och även om de kanske inte behöver tandreglering så betalar de dyrt för att fästa en synlig tandställning på överkäkens tänder.

Vässa tänderna och sätt på fasader för ett kaklat leende

Du kanske har sett Anna Books leende där tänderna ser ut som ett piano och vitheten är bländande. Flera influencers och kändisar väljer att vässa ner sina tänder och sätta fast fasader med den allra vitaste nyansen. Det kostar en rejäl slant men du behöver aldrig mer bleka dina tänder. Däremot är det många som tycker det ser väldigt onaturligt ut.

Mode genom tiderna

Kommentarer inaktiverade för Modemässig munstyling
ashe