Mode genom tiderna

Mode under 1990-talet

När man tänker på modet under 1990-talet tänker de flesta på ett minimalistiskt mode som exempelvis präglades av magtröjor. Dock är det inte det enda modet som 1990-talet innehöll, utan det skiftade under åren.

Nya material blev modernt

I mitten av 1990-talet blev det allt vanligare med kläder i material såsom satin och metallic. Det blev populärt att bära mönster inspirerat av djur och skjortor i hawaii mönster.

Det blev även populärt att bära läderbyxor i olika färger för kvinnor och kombinera dessa med en överdel i ett annat material. Överdelen fick gärna var med polokrage och gå i färgval som marinblått eller rött.

Formell stil var det som gällde för män

Tidigare årtal var kvinnorna mer uppklädda till arbetet med figursydda klädesplagg som skulle göra att dem fick en starkare position gentemot männen. Men på 1990-talet började kvinnorna klä sig i en mer avslappnad stil även till jobbet.

För männen blev en mer formell stil populär som bestod av kostymer i en vardaglig stil, chinos, skjortor och stilrena tröjor. Färgerna på männens kläder skulle heller inte vara i lika utmärkande färgval som tidigare, utan de fick gärna gå i jordnära färgval.

Kommentarer inaktiverade för Mode under 1990-talet
ashe