Modestäder i världen

Har du koll på jeanstrenderna 2020?

Efter en finkamning av catwalken och modeshowerna har vi lyckats vaska fram guldkornen bland jeanstrenderna 2020. Väntade eller oväntade modenyheter – vad tycker du själv om årets jeansmode?

Trasiga jeans

2020 är det trasiga jeans som gäller för hela slanten. Fixa byxorna själv eller köp jeans med hål i för att fånga looken. Jeansen får gärna sitta löst eller tajt och matchas snyggast med en grafisk t-shirt eller over-size-blazer. Kängor gör sig bra till de pösigare byxorna medan högklackat alltid är lika läckert till tajta jeans.

Bootcut

Bootcut är en oerhört smickrande jeansmodell när man har kurviga höfter och lår. Jeansen kännetecknas av byxben som sitter åt vid låren och som är lätt utsvängda nedtill. Genom en hög midja kommer de fina kurvorna till sin fulla rätt. 2020 är bootcut också en generell jeanstrend. Det är överlag mycket 70-talskänsla i byxorna, som fungerar bra med såväl boho-attiraljer som en stramare look upptill. En ledig kavaj och höga sandaler är helt rätt väg att gå, enligt årets jeanstrender.

Hög midja

Hög midja är ett mode som kommer och går – 2020 är det tillbaka och är trendigare än trendigast. Jeans med hög midja passar många kroppsformer och kan åstadkomma en slimmande effekt, då de smeker snarare än att klämma åt. De skapar också en illusion av längre ben – tackar, tackar! Jeanstrenden inkluderar romantiska vibbar med vackra blusar att stoppa ner i byxlinningen. I år ska midjan synas, så korta tröjor och jackor är inte heller fel. Räkna med att se en och annan kort skinnimitationsjacka i klädbutikerna.

Vida byxben

Vida byxben har sin största comeback på länge. Det gör inget om de är väldigt vida – tvärtom!

Skinny jeans

Samtidigt är också skinny jeans med hög midja en av de stora jeanstrenderna 2020. I år uppmuntras man att leka med kontraster, så i modesammanhangen matchas de smala jeansen med voluminösa plagg upptill. Men givetvis kan man också gå all in för en skinny look, med en tajt topp upptill och ett par tuffa kängor på fötterna.

Långa byxben

Korta byxben på jeans har varit en ihållande trend men i år byts den mot långa byxben. Det ska vara långa byxben – nästan så att de släpar i marken.

Andra jeanstrender 2020

Vilka andra jeanstrender dominerar modet 2020?

  • Hängselbyxor

Pösiga jeanshängselbyxor är det nya sexiga. Stilen får gärna vara lite lantlig med over-size-blusar.

  • Midikjolar

Medellånga jeanskjolar som går nedanför knäna äntrar modet. Hög slits framtill ger looken en sensuell touch. Kombinera med en tajt spetsblus och figursydd kavaj.

  • Bermudashorts

De ganska så lediga bermudajeansshortsen får en mer feminin prägel i år när de kombineras med ballerinaskor, blusar och chica jackor.

  • Kortkorta klänningar

Den lilla svarta får en ny skepnad i form av kortkorta jeansklänningar.

Det här var några av jeanstrenderna 2020 – vilka plagg kommer du skaffa i år?

Kommentarer inaktiverade för Har du koll på jeanstrenderna 2020?
ashe