Modestäder i världen

Jeans är det mest fulländande modeplagget

Ett par jeans bör finnas i varje människas garderob. Det finns en mängd olika stilar och modeller, det finns ett par jeans för alla kroppar. Trender kommer och går och därför ska du lägga dem åt sidan och hitta ett par jeans som passar dig. Jeans är ett ovärderligt plagg att ha i garderoben och som du kan bära både till vardags och till fest.

Hitta rätt passform

När du ska välja ut dina jeans ska du fundera över vilken typ av midja som du trivs bäst med. Det finns modeller där midjan sitter några centimeter under naveln, precis under naveln, vid naveln eller ovanför. Alla tycker olika så det gäller att prova vilken midja som du trivs bäst med. Hur dina jeans sitter är avgörande för hur din look blir. Det finns inget som är rätt eller fel när det kommer till jeans, det gäller bara att hitta den passform som du är mest bekväm med. Du kan med rätt modell även uttrycka din personliga stil.

Olika jeansmodeller

Det finns som sagt flertalet modeller och en populär modell är boyfriends fit. Det är en figurnära passform kring rumpan och höfterna men som sedan har en mer generös skärning i benen. En sådan modell kan ge dig en avslappnad look. En klassisk modell är jeans med raka ben. Det är också en avslappnad modell där benen går rakt ner. Denna typ av modell passar till i princip alla överdelar och skor. Kusinen till denna modell är skinny jeans som är tighta hela vägen från rumpan och ner till ankeln. Denna modell ger oftast en slank look. Om du däremot vill ha en tightare passform ovantill men lösa nertill kan du satsa på bootcut-jeans. Det är en modell där skärningen är tight över låret men som öppnar upp från knäna och ner. Denna modell är lätt att bära tack vare den universella siluetten. En annan bekväm jeansmodell är mom jeans. Den har en högt skuren midja som sitter högt på magen. Sedan har den extra utrymme kring höfterna och är därför väldigt bekväm.

Välj tvätt efter tycke och smak

När du har hittat rätt modell är det dags att välja tvätt. Vilken tvätt du ska ha beror på din personliga smak. En mörkare tvätt passar generellt till tillfällen då du ska vara mer uppklädd medan en ljus tvätt passar perfekt på sommaren och våren. En ljus till medium tvätt passar oavsett säsong och tillfälle. Tänk dock på att ju ljusare tvätten är desto mer avslappnad blir din look.

Tvätta jeansen rätt

När det kommer till jeans är det viktigt att du sköter om dem på rätt sätt. Då kommer de att hålla länge. Du ska tvätta dina jeans så sällan som möjligt. Vädra hellre än att tvätta. När du väl ska tvätta dina jeans ska du alltid göra det med avigsidan ut, det sliter mindre på jeansen. Torka dem alltid genom att hänga upp dem, undvik torktumlare.

Kommentarer inaktiverade för Jeans är det mest fulländande modeplagget
ashe