Modestäder i världen

Hur överraskar man den modeintresserade?

Att man blir intresserad av mode kan starta redan i unga år, när man börjar bli mer medveten om kläders påverkan både på sig själv och andra, men även kläders intressanta historia och hur modet hela tiden växlar. Vad kan då vara bra presenter till den som gillar mode? Här ska vi ge lite tips och råd på vägen.

I startgroparna eller veteran på området?

Har du ett barn, eller snarare kanske ung vuxen, i din närhet som börjar intressera sig för mode kan presenter vara lättare att hitta om nyfikenheten just har startat. Då kan du exempelvis ta en titt om Adlibris har någon aktuell rabattkod du kan utnyttja, vilket kan ge möjligheten att ge bort en eller ett par intressanta böcker som introduktion till olika stilar, modehus eller modeikoner. Adlibris är det perfekta stället för att leta presenter då de har allt mellan himmel och jord, även om många nog fortfarande mest tänker på böcker när de hör deras namn. Men det är alltid värt att ta en titt där när det börjar bli dags att leta presenter, oavsett vilken typ det handlar om, och även om du har ett barn, maka eller vän som varit intresserad av mode i en månad eller tio år.

Letar du present till någon som varit modeintresserad lite längre kan det såklart också vara roligt att ge något lite mer raffinerat än en bok, hur trevliga de än är. Kanske finns det möjlighet att boka ett speciellt besök hos någon av modebutikerna i storstäderna, där ni får lära er mer om världskända modedesigners av experterna själva. Det kan helt klart vara värt att undersöka om det finns butiker som tar emot bokade besök på det sättet, och det skulle onekligen vara en rejäl överraskning för den som får presenten.

Fixa bästa festen

Vill du hitta något mitt emellan de två tidigare förslagen kan vi tipsa om att ordna en fest med mode som tema. Elegantare snacks och dryck, kläder som går i enlighet med temat, dekorationer som passar tillfället och varför inte ha en av de mer kända runway- eller fashion week-sändningarna i bakgrunden på en stor tv? Det lär bli en fest att minnas, och att ha ett tydligt tema brukar också vara väldigt populärt. Både mat och läckra tårtor går att beställa online för att förberedelserna ska bli så stressfria som möjligt. Sedan är det bara att fira, ha roligt och njuta av allt mode!

Kommentarer inaktiverade för Hur överraskar man den modeintresserade?
ashe