Mode genom tiderna

Modet under 1980-talet

1980-talet präglas av en stil som skulle både vara och se mer exklusiv ut, detta skulle vara genomgående och även visas genom accessoarerna som man bar.

En mer anpassad stil blev viktigt

Kvinnor började allt mer jobba inom samma bransch som män och detta gjorde att de ansåg att en mer sofistikerad stil blev viktig för dem. Detta för att bli socialt accepterade på arbetsplatserna av männen.

Så istället för att klä sig minimalistiskt som de annars gärna gjorde började de klä sig i kavajer anpassade för kvinnor och i kjolar som var knälånga. Detta var en stil som även började att användas utanför arbetstider.

För männen var den även viktigt att vara stilren. Man började klä sig i polotröjor, kavajer och skjortor. Dessa skulle gå i mer lugna färger och inte i det färgstarka som blev populärt under senare delar av 80-talet.

Starka färger blev en stor del av modet

Under 80-talet blev det allt mer vanligt att klä sig i färger och detta präglade såklart modet. Kläderna fick väldigt gärna innehålla mönster i geometriska former. Detta innebar bland annat färgstarka jeans, t-shirts, jackor och kappor.

Kommentarer inaktiverade för Modet under 1980-talet
ashe