Mode genom tiderna

Modet under 2010-talet

De starka färgvalen som försvann under 2000-talet kom tillbaka under 2010-talet, då det blev populärt att återigen klä sig i färger i neon. Detta då mycket av modet som varit populärt under 1950-, 1970- och 1980-talet återigen gjorde entré inom modeindustrin. Dock hade de neon färgade plaggen inte samma genomslagskraft som tidigare. Utan de neutrala och mer jordnära färgerna fortsatte att vara populära.

Något som varit genomgående för nästan hela 2010-talet är de smala jeansen som både fungerat till vardags och till fest där endast överdelen bytts ut.

Hiphop-stilen blev populär

Främst bland den yngre generationen blev den så kallade hiphop-stilen populär då man började bära pösigare kläder och längre tröjor. Detta bars gärna i kombination med träningskläder som fungerat som vardagskläder. Exempelvis är ett par träningsbyxor och en pösigare tjocktröja som överdel något som kommit att bäras av många.

Sofistikerad stil representerar slutet av 2010-talet

Den stilen som representerar slutet av 2010-talet är en mer sofistikerad stil där det även bland yngre blev mer populärt att klä sig som de äldre. Inspirationen hämtades från tidigare årtal och moderniserades, den långa kjolen kom tillbaka och det var inte längre lika populärt att bära de minimalistiska kjolarna.

När det kommer till både killar och tjejer blev det även populärt att bära olika sorters skjortor i kombination till kostymbyxor eller jeans. För tjejer kunde även skjortan fördelaktigt bytas ut till en blus i neutral färg.

Beroende på årstid har det även varit populärt att bära kappor i olika material och färger. Färgerna har mestadels gått i neutrala toner såsom mörkgrönt, beige, grått och svart. Detta för att skapa en enhetlig stil som skulle se mer sofistikerad ut.

Kommentarer inaktiverade för Modet under 2010-talet
ashe