Mode genom tiderna

Modet under 2000-talet

Modet i början av 2000-talet hämtar sin inspiration från slutet av 1990-talet, dock tog man modet till en mer extrem nivå. Kläder i lugna färger, glitter, jeans och träningskläder var populära. Klädesplagg i mönster var fortfarande populärt och dessa skulle gärna vara i djurmönster. När det gällde tjejernas kläder skulle dem gärna bestå av korta magtröjor och lågt skurna jeans.

Bohemiska stilen kom tillbaka

Det blev även populärt med en mer bohemisk stil igen. Exempelvis mönster formade som vattendroppar, asymmetriska tröjor och långa kjolar är några av de sakerna som beskriver klädstilen i början på 2000-talet. Accessoarer så som solgalsögon med glas i andra färger än svart var även något som skulle bäras.

Fortfarande populärt med en mer elegant stil

Det var fortfarande populärt med en mer elegant stil på 2000-talet, då man gärna klädde sig i kavajer. Dock blev det populärt att kombinera de mer eleganta plaggen med mindre eleganta och mer vardagliga klädesplagg. Det blev exempelvis populärt att klä sig i kavaj, men istället för att ha en skjorta under kombinerade man denna med exempelvis en t-shirt.

Det blev också vanligare att klä sig i mer sofistikerade färger så som vitt, beiget och marinblått istället för de skrikiga färgerna som präglat modebranschen under tidigare år.

Kommentarer inaktiverade för Modet under 2000-talet
ashe