Modevisningar världen över

Nytänkande modevecka i Australien

Australiens modevecka är till ytan relativt lik dem andra modeveckorna som hålls världen över, dock har den inte lyckats attrahera de allra största modedesigners utan dessa väljer oftast att visa sina kollektioner på andra modeveckor världen över.

Unik och nytänkande modevisning

Det som gör att Australia fashion week är värd att nämna är det som gör den unik och nytänkande. Det unika med den är att det är flertalet mindre designers som får möjlighet att visa upp sina kollektioner på en stor modevisning. Dessa är oftast lokala och hade kanske inte annars haft möjlighet till detta.

Det som gör den nytänkande är att efter varje modeveckas avslut får butiker och personer möjligheten att investera i och köpa de kollektioner som visats upp under veckan utan att behöva vända sig till någon form av återförsäljare.

Om man till detta ur ett miljömedvetet perspektiv är det väldigt bra och tilltalande för omvärlden, då kollektionen och kläderna inte endast skapas för att visas på modevisningen. Utan kläderna som producerats för modevisningen kommer till användning efter att visningen nått sitt slut och till förmånligare priser för de personer eller butiker som är intresserade. Detta då de inte behöver gå via en återförsäljare som annars har möjlighet att höja priset på kläderna.

På uppgång

Australia fashion week har på senare tid börjat attrahera större och större designers och har även blivit allt mer känd som en av modeveckorna där man ska synas. Modevisningen attraherar även designers från länderna runt omkring som inte har egna plattformar, i sina länder, att visa upp sina kollektioner på.

Kommentarer inaktiverade för Nytänkande modevecka i Australien
ashe