Modestäder i världen

Så skapar du en trendig parfymgarderob

En doft säger mer än tusen ord. Du bör därför ha en uppsättning av olika dofter för att kunna anpassa dig till olika situationer. Precis som du varierar kläder efter situation bör du även variera parfymen. Med en doftgarderob har du parfymer för alla tillfällen. Här kan du läsa mer om hur du bör tänka när du sätter ihop din trendiga doftgarderob.

Signaturdoften som passar till allt

Den första doften som din doftgarderob bör innehålla är signaturdoften. Den här doften är ditt säkra kort som du alltid kan spraya på dig för att känna dig som en bättre version av dig själv. Den kan liknas vid den klassiska vita skjortan, favoritjeansen eller andra klädesplagg som passar till allt. Signaturdoften är parfymen som passar till allt. Det bör vara en klassisk, men samtidigt en personlig doft som du känner dig bekväm i. Black Orchid Parfum från det lyxiga varumärket Tom Ford är ett exempel på en ikonisk och tidlös doft som fungerar i alla sammanhang. Med mörka noter av orkidé och kryddor är det en modern och glamorös doft. Det är en sensuell och kvinnlig doft som de flesta gillar.

Olika doftfamiljer för olika tillfällen

För att kunna välja ut parfymer för olika tillfällen är det viktigt att förstå de olika doftfamiljerna. Det finns tusentals olika dofter, men de kan grupperas i sex olika familjer. Många väljer att ha en parfym från varje doftfamilj i doftgarderoben. Här kan du läsa mer om de olika dofterna.

Blommig

Den blommiga doftfamiljen kännetecknas av olika sorters blommor, exempelvis magnolia, orkidé, ros och vitt blomster. Den här typen av doft används ofta i damparfymer och passar bra till vardags och på jobbet.

Fruktig

Den fruktiga doftfamiljen är fräsch och lekfull med inslag av allt ifrån röda bär till tropiska frukter. Den här typen av doft passar mycket bra på semestern eller på sommaren, men även för att ge ett mer ungdomligt intryck.

Träig

Den träiga doftfamiljen kännetecknas av varma och fylliga noter, exempelvis cederträ och jord. Många förknippar den här typen av doft med herrparfymer, men det blir allt vanligare i damparfymer. De passar särskilt bra för tillfällen du vill ge ett seriöst intryck, exempelvis på jobbet.

Orientalisk

Den orientaliska doftfamiljen kommunicerar värme, mystik och sensualitet. Det är fylliga dofter med noter av vanilj och kryddor. Orientaliska dofter är ofta något tyngre och passar särskilt bra på fest eller på en dejt.

Fräsch

Den fräscha doftfamiljen består av lätta och luftiga noter, ofta med inslag av citrus. Den här typen av doft passar bra ihop med träningsmodet och andra avslappnade situationer.

Aromatisk

Den aromatiska doftfamiljen kännetecknas av örter och utgörs av doftnoter som rosmarin, lavendel och mynta. Den här typen av doft passar perfekt till vardags.

Kommentarer inaktiverade för Så skapar du en trendig parfymgarderob
ashe