Modestäder i världen

Exklusiva och populära Milano

Milano är en av städerna som räknas som en modehuvudstad i världen, mycket på grund av sina lyxiga varuhus med kända varumärken. Milano har en lång historia inom modebranschen där mycket fokus legat på design och textilier. Stadens mode kännetecknas genom de tre nyckelorden hållbarhet och kvalitet.

Milanos modehistoria

Från början var Milano känt som en stad som producerade lyxiga varor såsom kläder, hattar och accessoarer. Efter ett antal år började personer inom textilindustrin importera billigare silke från Asien vilket innebar att de kunde öppna fler industrier som kunde fokusera på moderna metoder att producera kläder. Dock fortsatte vissa varuhus att fokusera på det traditionella och lyxiga som staden var känt för sedan tidigare.

På grund av den ökade textilindustrin gjorde det att fler och fler blev intresserade av Milano. Det ledde också till att många modemagasin och invånare i staden blev mer engagare i branschen.

På senare tid har modet i staden blivit mer och mer glamoröst och exklusivt vilket har gjort att allt fler valt att se Milano som en stad att åka till för att handla kläder och för att inhämta inspiration. Detta har gjort att staden fått en härlig mix av både glamorösa och exklusiva kläder, men också mer budgetvänliga vardagskläder.

Shoppingområden i staden

I de centrala delarna av Milano finns butiker i stort sett lite var som helst men staden har ändå sina särskilda kvarter och områden som är värda att antingen shoppa i eller bara strosa runt genom.

Milano är relativt uppdelat när det kommer till shopping, i alla fall när det kommer till den lite mer exklusiva sorten. Gatan Monte Napoleone, är en känd shopping gata i Milano och som enligt CNN blivit framröstad som en av världens finaste shoppingdistrikt. Som om det inte vore tillräckligt finns även en av Europas längsta shopping gator här, på denna finns ett mer varierat utbud som är tänkt att passa de flesta personer som besöker Milano för en shopping weekend.

Det finns även flertalet lite mer udda kvarter som är värda ett besök, ett exempel på detta är de bohemiska kvarteren som har mer unika butiker med kläder som inte går att köpa i vanliga varuhus.

Ännu mer shopping

Det är även värt att nämna att Milano har bra shopping inom kategorin vintage, detta ger möjligheter att hitta unika och exklusiva märken till ett förmånligare pris. Vintagebutiker finns det många av i staden, vissa kändare än andra. En del av dessa besöks kontinuerligt av journalister som letar inspiration till sina kommande artiklar i modemagasin som säljs världen över.

Milano är inte bara känt för kläder och accessoarer, utan även för flertalet skobutiker. Precis som med kläder finns allt från dyra butiker till mer prisvänliga alternativ.

Kommentarer inaktiverade för Exklusiva och populära Milano
ashe